[Till Huvudmeny]

Galleri Sörängen


Välkommen till Galleri Sörängen!


Vi har nu öppnat för sommaren 2019.

Tidigare Galleri Theoderik Hall har nu bytt namn till Galleri Sörängen. Här sker visning och försäljning av Markus konst under årets mildare månader, ungefär mellan vitsippor och älgjakt. Alla intresserade är välkomna att kontakta oss på telefon 0292-30139 eller 070 666 09 42, alternativt epost markus1.andersson@telia.com för bokning av besök.

Kaffe med dopp får man alltid i Galleri Sörängen!

Man får mycket gärna ta med sig matsäck och äta i det gröna, eller inne i Galleri Sörängen om vädret är surmulet.


Galleri Sörängen ligger vid gården Sörängen, ca 3 km utanför Harbo, 4 mil nordväst om Uppsala. Det tar ungefär 40 minuter med bil eller buss 844 från Uppsala.
Buss 844: Aktuell reseplanerare på ul.se

Ladda gärna hem Galleri Sörängens broshyr som PDF, här finns bla. en vägbeskrivning och kontaktinformation. Perfekt att skriva ut och ta med om du vill leta dig ut till Galleri Sörängen.. Galleri Sörängen information.

Du kan behöva Acrobat Reader för att öppna och läsa filen, den hittar du här.

 


 

Vilka tavlor som visas i Galleri Sörängen varierar; vissa verk är ibland utlånade till andra gallerier och utställningar, och verk kan vara sålda. Ibland tillåter ägare av tavlorna att de hänger kvar för visning. Det tillkommer hela tiden nya verk, både akvareller och oljor. För de verk som finns i hemsidans galleri försöker vi hålla informationen uppdaterad om var du kan se dem just nu, och om de är sålda. De flesta tavlorna på Galleri Sörängen är till salu. Undrar du kring något specifikt verk; skriv gärna till Galleriansvarig och fråga!

Här i Galleri Sörängen har du även möjlighet att köpa posters från den signerade upplagan. Vi har även den runstensmönstrade handduken, den sameinspirerade sjalen, och diverse träarbeten till försäljning. Priserna då du handlar i Galleri Sörängen är lägre än om du beställer via nätet eftersom vi inte behöver ta ut något för porto. Läs mer om våra posters här, bilder av sjalen, träarbeten och handduken finns på hantverkssidan.


Galleri Sörängen ligger i vacker lantmiljö, omgivet av åkrar och skog. Här bor även ett antal höns, kaniner, gutefår och ibland andra djur. Gör ett besök, se på tavlorna i Galleri Sörängen, njut av naturen och hälsa på djuren!
Balder, den trogne vaktbaggen. Gutefårsbaggen Balder levde länge och väl i hagarna kring Galleri Sörängen. Nu vilar han i frid och den stilige unge baggen Toker har tagit över vakten i hagen.

Här står han stolt framför det splitternya fårhuset som Markus byggt.


"Babylons fall"

Installation av Fredrik Olsson, gåva till Markus Andersson.

Modern konst och installationer

I de grönskande omgivningarna kring Galleri Sörängen kan den som interesserar sig för modern konceptkonst finna diverse intressanta installationer delvis dolda bakom buskagen ..

Både verk av Markus Andersson och andra mindre välkända konstnärer har bidragit till att förgylla floran med små överraskningar.

Till höger:

"Svensk Flagg by woman in checked dress"

av Anna Bergqvist.

Artists statement:

"En konceptuell prafras på samtidens oligofoba syn på den traditionella kvinnorollen juxtaposerad mot medias kontradiktiva porträttering av de feministiska idealen i en subjektiv nationel / internationell kontext, förverkligad och visualiserad med det förgängligas kontrast mot ögonblickets intryck i smärtsam och därigenom emotionellt penetrerande tydlighet, med medveten referens till verket "Svensk Flagg" av den stigmatiserade samtidsskalden Markus Andersson."

(Dé ´ä penséer för faan..)

Ovan;

En stubbe är en stubbe är en yxgubbe..

av Markus Andersson

 
Alla bilder © Markus Andersson/BUS, om inte annat anges.
Bilderna på dessa sidor får fritt publiceras på internet i icke kommersiellt syfte, förutsatt att källa anges. Användning i andra sammanhang fordrar konstnärens tillåtelse .
Kontakta Markus Andersson för vidare info.
Email: markus1.andersson@telia.com Klicka Här!
Mail till Webmaster
[Till Huvudmeny]